Tilmelding til turnering

Tilmelding til turnering

Alle spillere bør sikres mulighed for at komme jævnligt til kamp på rette niveau. I Skødstrup SF fodbold deltager vi i DBU-Jyllands centrale turnering eller DBU Jylland region 3's turneringer og til tider I DGI fodboldturneringer.

Overordnet så er den central turnering for Senior og de ældste ungdomsårgange primært 11-mands. Den regionale turnering er for børnefodbold og nogle lavt rangerende rækker.

DGI er et alternativ. En fordel ved at have et hold i DGI's turnering samtidig med i DBU, er at spillere f.eks. ikke spærres mellem de to turneringer.

Det er klubben, via klubbens kasserer, der betaler deltagelsen i turnering. Det er træneren/holdlederen der skal fortælle klubbens kampfordeler og kontaktpersonen for sin årgang, hvor mange og hvilke rækker/niveauer man ønsker hold tilmeldt i. Man finder oplysninger om de forskellige rækker på ovenstående links.

Her skal man være opmærksom på hvilken "u-årgang" man træner. U-årgangen følger skoleåret. F.eks. så er man U15 når man går i 8.-klasse, U12 i 5.-klasse etc. Nogle er startet senere i skole i forhold til deres fødselsår, det er ofte børn født i Oktober, November og December, dvs. 4. kvartal året før dem skoleårgangen egentlig er beregnet for. Disse må med visse begrænsninger godt spille sammen med deres klassekammerater. I DBU-regi kaldes disse spillere for kvartals-/halvårsspillere. I rækkebeskrivelserne beskrives hvor mange kvartals-/halvårsspillere der kan benyttes per kamp/spillerunde.

Der skal generelt tilmeldes hold til foråret, til efteråret, til udendørs-vinter og træningsturnering og indendørs. Under ovenstående DBU link findes nogle sider med betegnelsen "vigtige datoer" (placering skifter lidt, derfor intet direkte link). Der er tider for henholdsvis den central og regionale turnering.